Avănd în vedere epidemia cu COVID-19 este posibil ca la anumite comenzi să intervina întărzieri la livrare. Pentru clarificări ne puteți contactați telefonic de luni pana sâmbătă în intervalul orar 09.00 – 16.00 la tel:0732 713 524 pentru detalii legate de comanda dvs. Mulțumim pentru înțelegere.

Apartamentele de bloc sunt printre cele mai des întâlnite în România, iar spațiul livingului este cel mai generos atunci când vine vorba despre mărimea camerelor. Din acest motiv, sufrageria este văzută ca un loc multifuncțional, care poate căpăta diferite întrebuințări. Cu toate acestea, canapeaua este articolul de mobilier care nu lipsește din nicio casă.

Cum se pot face amenajările unui living de apartament în bloc și de ce poți ține cont atunci când alegi o canapea? Poți afla câteva idei interesante din acest articol.

1. Amenajarea livingului unui apartament și alegerea modelului de canapea

De departe, cea mai mare provocare o ai atunci când este vorba despre amenajarea unui living de apartament mic, mai ales atunci când acesta are doar două camere, iar sufrageria trebuie să țină locul a încă unui dormitor sau birou. De aceea, alegerea unei canapele sau a unui colțar extensibil devine esențială atunci când ai în vedere optimizarea spațiului.Sufrageriile de apartamente de bloc pot fi:

  • pătrate, caz în care poți alege dintre mai multe tipuri de canapele;
  • dreptunghiulare, caz în care un colțar sau o canapea cu fotolii se pot potrivi destul de bine.

Cel mai probabil dorești ca amenajarea sufrageriei la bloc să fie modernă, dar și spațioasă în același timp, oferindu-ți nu doar spațiu, ci și confort.
Există mai multe modele de canapele care pot îndeplini aceste dorințe, printre care canapelele mici cu două fotolii, atunci când livingul este folosit doar pentru a primi musafiri sau pentru timp petrecut alături de familie

Poți opta însă și pentru o canapea extensibilă care este ideală pentru a transforma sufrageria în spațiu de somn pe durata nopții și birou în timpul zilei.

De cele mai multe ori, sufrageria este cea mai mare cameră într-un apartament, iar în amenajarea unui living room pătrat poți avea în vedere și așezarea unor fotolii pentru a crea spații de citit sau de relaxare pentru toți membrii familiei.
Alegerea canapelei în amenajarea unui living de apartament mic poate ține cont și de culoare. Astfel, tonurile neutre sau deschise vor ajuta la mărirea vizuală a camerei.

2. Amenajarea sufrageriei unui apartament și culoarea și materialul canapelei

Mulți proprietari au în vedere amenajările unui living modern în apartament, iar canapeaua fixă este unul dintre articolele care poate ajuta foarte mult în acest aspect. Un model minimalist, în culori tari sau neutre cu diferite motive va ajuta cu siguranță în acest sens.

Există o gamă largă de culori și materiale din care pot fi realizate canapelele și colțarele, însă pentru un living mic, care se dorește a fi modern și bine optimizat, poți alege nuanțe de gri sau crem care rămân la modă timp îndelungat. De asemenea, accentele pot fi puse cu ajutorul unor scaune sau tabureți în tonuri mai tari.

În ceea ce privește alegerea materialului canapelei în amenajările interioare ale unei sufragerii de bloc, cele durabile, precum lemnul masiv și palul, pot oferi confort sporit. De asemenea, modelele scandinave și tapițate sunt printre cele mai versatile, fiind potrivite atât pentru livingurile mici, dar și mari.

În funcție de restul mobilierului, dar și a pereților, culorile canapelei pot fi:

  • verde închis care se potrivește foarte bine cu albul clasic;
  • rozul pudrat care se potrivește atât cu alb, cât și cu gri;
  • albastrul care nu se demodează niciodată și se potrivește cu negru, alb, dar și gri.

Aceste culori sunt potrivite atât în amenajarea unui living de apartament mic, cât și a unuia mai generos ca spațiu.

3. Idei de amenajare a sufrageriei de apartament

Există foarte multe idei de amenajare a sufrageriei unui apartament de bloc, iar canapeaua sau colțarul fix este o piesă de mobilier centrală în toate. Aceasta poate transforma până și cea mai convențională cameră într-una modernă și chiar spațioasă.

Alegerea canapelei în amenajarea livingului unui apartament în așa fel încât acesta să arate cât mai bine se poate baza și pe următoarele idei:

  • folosirea unor lampadare care să scoată în evidență diverse colțuri ale camerei, culoarea lor putând fi aleasă în funcție de cea a canapelei;
  • alegerea unui colțar simplu care să fie dispus în centrul camerei, creând ideea de spațiu mai mare, exact ca în cazul unei sufragerii la casă;
  • alegerea unei canapele de dimensiuni mai mici, căreia să îi fie alăturate un fotoliu și un taburet;
  • realizarea unui colț separat de living cu o canapea mică și a unui loc pentru luat masa.
Atunci când sufrageria este folosită ca spațiu de birou, este recomandată o canapea mai mică, pe un perete diferit de cel cu fereastra, unde poate fi așezată o masă de lucru. Amenajările unor livinguri în apartamente de bloc sunt variate în funcție de gusturi și culori preferate. Canapeaua, însă, este una dintre piesele centrale, plecând de la aceasta putând să fie ales și restul mobilierului atunci când dorești să te bucuri de o cameră bine optimizată. Un colțar poate ajuta la crearea ideii de spațiu și uniformitate atunci când este ales într-o nuanță neutră sau într-o sufragerie modernă atunci când optezi pentru tonuri tari și accentuate. Surse foto: Iconfort.ro, Pixabay.com.